اخبار مهم
Home / بارداری / بهترین رژیم غذایی برای زنان باردار(۱)
69332_745.jpg

بهترین رژیم غذایی برای زنان باردار(۱)

خانم‌هایی که در حال حاضر باردار هستند یا آنهایی که قصد باردار شدن دارند باید در تمامی نه ماه نسبت به تغذیه خود توجه کافی داشته باشند. ما در این متن به شما خوراکی‌های سالم و متناسب با این دوران مهم و حساس را معرفی می‌کنیم تا در سلامت کامل وضع حمل کرده و مادر شدن را در بهترین وضعیت تجربه کنید.

در همین ابتدا باز هم تاکید می‌کنیم پیروی از یک رژیم غذایی سالم در طول‌بارداری بسیار مهم است. در طول این دوره، بدن شما به مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی اضافی نیاز دارد. در واقع، در طول سه‌ماهه‌ دوم و سوم روزانه به ۳۰۰ تا ۳۵۰کالری اضافی نیاز دارید. رژیم‌هایی که فاقد مواد غذایی کلیدی هستند، می‌تواند بر رشد کودک تاثیر منفی بر جای گذارد.

همچنین عادات بد غذایی و افزایش وزن بیش از حد، ممکن است خطر ابتلا به دیابت بارداری و عوارض ناخوشایند تولد را افزایش دهد. به عبارت ساده، انتخاب غذاهای سالم و مغذی کمک می‌کند تا از سلامت خود و فرزندتان مطمئن شوید.  علاوه‌بر این با توجه به این موضوع، کاهش وزن پس از وضع حمل را بسیار ساده‌تر خواهد کرد.اما ۱۰‌ماده‌ غذایی بسیار مغذی که در هنگام بارداری باید خورده شوند را به ترتیب برای شما می‌گوییم. اولین ماده غذایی محصولات لبنی است.

کاهش خطر دیابت بارداری با محصولات لبنی
به یاد داشته باشید در دوران بارداری، برای پاسخگویی به نیازهای جنینِ در حال رشد باید پروتئین و کلسیم اضافی مصرف کنید. محصولات لبنی حاوی انواع پروتئین با کیفیت بالا هستند. فرآورده‌های لبنی بهترین منبع غذایی تامین کلسیم هستند، مقادیر بالایی از فسفر، ویتامین‌های مختلف B، منیزیم و روی را فراهم می‌کنند. به عنوان مثال، ماست، برای زنان باردار مفید است. ماست شامل کلسیم بیشتری نسبت انواع دیگر محصولات لبنی است. برخی از انواع ماست نیز شامل باکتری‌های پروبیوتیک هستند که به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کنند. افرادی که قادر به تحمل لاکتوز نیستند، ممکن است قادر به تحمل ماست، به خصوص ماست پروبیوتیک نیز نباشند. مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری خطر ابتلا به عوارضی مانند فشار خون بالا به‌علاوه‌ پروتئین در ادرار، دیابت بارداری و آلرژی را کاهش می‌دهد.

حبوبات، دومین ماده غذایی است که باید در فهرست خریدهای خود اضافه کنید. این گروه از موادغذایی شامل عدس، نخود فرنگی، لوبیا، نخود، سویا و بادام زمینی می‌شود. حبوبات منابع گیاهی بسیار خوبی از فیبر، پروتئین، آهن، فولات و کلسیم و همه‌ آنچه که بدن در دوران بارداری بدان نیاز بیشتری دارد، است. مصرف حبوبات به ویژه در‌سه‌ماهه‌ اول، برای سلامت مادر و جنین بسیار مهم است. با این حال، بیشتر زنان باردار به اندازه کافی از این مواد غذایی مصرف نمی‌کنند.

این مورد با افزایش خطر ابتلا به نواقص لوله عصبی و کم‌وزنی نوزاد در هنگام تولد مرتبط است. همچنین مصرف ناکافی از حبوبات باعث می‌شود که کودک در مراحل بعدی زندگی و در طول رشد بیش از سایرین مستعد ابتلا به عفونت‌ها و بیماری‌ها شود. حبوبات حاوی مقادیر زیادی فولات می‌باشند. یک فنجان عدس، نخود یا لوبیا سیاه ممکن است ۶۵ تا ۹۰درصد از نیاز روزانه‌ فرد را تامین کند. علاوه‌بر این، حبوبات به طور کلی دارای فیبر بسیار بالایی هستند. برخی از انواع آن نیز سرشار از آهن، منیزیم و پتاسیم است.

سیب‌زمینی و تامین تمام نیازهای غذایی
سومین ماده غذایی سیب‌زمینی شیرین است. سیب‌زمینی شیرین منبعی بسیارغنی از بتا کاروتن، یک ترکیب گیاهی که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود، است. ویتامین A برای رشد، همچنین برای تفکیک بیشتر سلول‌ها و بافت‌ها ضروری و برای رشد جنین سالم از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است. به طور کلی به زنان باردار توصیه می‌شود تا مصرف ویتامین A خود را ۱۰تا ۴۰درصد افزایش‌دهند. در عین حال به آنها توصیه می‌شود تا از مصرف مقادیر زیاد منابع حیوانی ویتامین A، که در صورت مصرف بیش از حد موجب مسمومیت می‌شود، اجتناب کنند. بنابراین، بتا کاروتن منبع بسیار مهمی از ویتامین A برای زنان باردار است. حدود ۱۰۰ تا۱۵۰گرم سیب‌زمینی شیرین پخته شده تمام نیاز روزانه‌ فرد را برآورده می‌کند. علاوه‌بر این، سیب‌زمینی شیرین حاوی فیبراست که احساس سیری را افزایش، قند خون را کاهش و سلامت دستگاه گوارش و تحرک را بهبود می‌بخشد.

ادامه دارد…

هریس پویا جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.